Kolorowa sałatka z buraka
7nasza ocena

Składniki:

Kasza gryczana 50 gr
Burak 1 sztuka (ok. 120 gr)
Ser feta 100 gr
Koperek, szczypiorek, kilka listków sałaty
Sól, pieprz

Przygotowanie:

Kaszę i buraczka gotujemy. Następnie warzywo kroimy w kostkę i mieszamy z kaszą, fetą oraz resztą składników.
Doprawiamy, możemy też dodać ulubiony.

Wymienniki i wartości odżywcze (dla całości):

3,99 WW
3,12 WBT
502,45 KCAL
23,76 g BIAŁKO
23,47 g TŁUSZCZ
5,59 g BŁONNIK

Marzena WilczewskaPrzepis przygotowała Marzena Wilczewska – edukatorka diabetologiczna, współzałożyciel grupy wsparcia cukrzyca24info na facebooku, vice prezes Fundacji Cukrzyca 24, uwielbia aktywny tryb życia, mama 12 letniego Oliwiera.
Od 1987 choruje na ct1, od samego początku na intensywnej insulinoterapii, nigdy na diecie, je wszystko na co ma ochotę a mimo to hba1c niezmiennie od lat na poziomie max 6.
Uwielbia gotować, piec, smażyć